Parul iti hotaraste destinul sexual

by paulairimia on 22/02/2011

Par mesaj sexual

Parul apare intotdeauna in asociere cu sexualitatea. Este perceput ca un simbol sexual, un semnal de comunicare erotica care ar emite informatii despre caracterul pasional al unei femei si virilitatea unui barbat. Dar, psihologii sustin ca parul si caracteristicile lui ne influenteaza personalitatea si viata.

Parul protejeaza anumite zone ale corpului, regleaza temperatura lui si ne capteaza mirosul nostru natural (determinat de feromoni) cu rol in atractia sexuala.
Parul de pe corp (ca si cel de pe brate si piept) este o mostenire ramasa de la stramosii nostri preistorici, carora parul le tinea de cald.

Pielea “golasa” este ispititoare
Multe persoane opteaza pentru epilare pentru a reduce riscul parazitilor si pentru a-si mari atractivitatea sexuala. Femeile trebuie sa aiba in special corpul “golas” (cu exceptia parului pubian) pentru a atrage privirea barbatului.
Se crede ca smocurile de par care cresc in jurul organelor genitale si sub brat, atrag “parfumul” erotic. Parul pubian si axilar ar putea fi considerat “capcana” primara a mirosurilor corporale. El absoarbe transpiratia si capteaza mirosurile pentru ca noi sa putem trimite si primi semnale feromonale.

Succesul japonezilor are un secret: parul pubian!
Profesorul Asaki Geino a publicat o teza in care sustine ca tipul de par pubian la femei le influenteaza personalitatea. El afirma ca japonezele care au parul pubian sub forma unui triunghi cu baza in sus, sunt mame bune, sotii fidele si fiice grijulii. Profesorul Geino spune: “Acest tip este caracterizat prin incredere si potrivire pentru viata de familie”. De obicei, parul pubian creste intr-o forma de triunghi intors, dar la unele femei este cu baza in jos. La altele, apare intr-o forma alungita sau eliptica. Femeile care sunt infidele, au parul pubian ca izvorul unui râu (triunghiul cu baza in jos). Femeile cu parul pubian alungit se indragostesc deseori la prima vedere si sunt pasionale. De asemenea, nu le place sa stea singure acasa.

Ce dorinte avem in legatura cu parul?
Barbatii sunt atrasi de parul des si lung. Idealul de par este cel mai apropiat de caracteristicile de tinerete (vigoare, flexibilitate, bucle rebele). Parul continua sa fie un criteriu in atractia sexuala.Cum ar trebui sa fie parul unei femei atragatoare sexual?
Iata modelul la care viseaza barbatii: Femeie cu par capilar lung si abundent. Putin par la axile. Forma ingusta a parului pubian. Nici un fir de par pe restul corpului.
Modelul la care aspira inconstient femeile: barbat paros, simbol al virilitatii. Cu par capilar aspru si des; par pe piept, negru si des; barbos, cu par axilar si pubian.
Barbatul trebuie sa fie puternic, energic, paros, grosolan uneori, pentru a atinge natura instinctului feminin. Femeia care satisface acest bărbat trebuie sa fie delicata si afectuoasa.

Din culoarea pletelor vine puterea!
Parul, indiferent de culoare, protejeaza scalpul de razele ultraviolete. Culoarea si aspectul sanatos al parului sunt trasaturi particulare importante in atractia sexuala. Culoarea joaca mai mult un rol psihologic: este un indicator al sanatatii reproductive si “vorbeate” despre o posibila distribuire a puterii. La gorile, seful tribului se distinge prin coama de par gri de pe spate.
Lucrul acesta este valabil oarecum si pentru oameni. Parul grizonat este perceput ca indicator al varstei, al întelepciunii, dar este si semn pentru un potential reproductiv redus.


Domnii prefera blondele!

In general, blondele sunt percepute ca fiind mai atractive si disponibile sexual decat roscatele si brunetele. Blondul avantajeaza femeile deoarece le arata mai inocente. Roscatele sunt percepute ca pasionale si dezlantuite sexual. Iar brunetele sunt misterioase din acest punct de vedere. Culorile de par deschise sunt mai excitante, ne arata mai tineri si distrag atentia de la imperfectiunile trasaturilor fetei. Culorile inchise si reci, ne fac sa parem mai batrani.

“Motivatia vopsirii parului este in principal asociata cu atractia sexuala, incercarea de a fi pe plac partenerului si exhibitionismul”

Parul femeilor prinde viata in prezenta barbatilor
Parul are o functie speciala la femei. Prin grija acordata aspectului parului, femeile arata dorinta lor de a seduce barbatul, dar si aceea de a fi seduse. Cu parul, femeia ar fi in masura sa atraga atentia barbatului. Parul este investit sexual cu un scop precis: seducerea barbatului. In prezenta masculina, parul femeii dobandeste o semnificatie sexuala care nu este atat de evidenta atunci cand este singura. Trecerea mainilor prin par, aranjarea si scuturarea lui este un gest nonconformist, razvratit, fara inhibitii. Este interpretat ca un semn de disponibilitate sexuala.

Barbatii si femeile blonde se casatoresc mai repede
S-a constatat ca persoanele blonde sunt mai energice decat persoanele brune si aceasta le asigura o oarecare superioritate in viata practica. Cele mai multe sotii sunt blonde, iar barbatii blonzi o mai mare sansa de a-si gasi partenere. Ei au un numar mai mare de calitati care le asigură succesul amoros. Blonzii, barbati si femei, au tendinta de a fi mai activi sexual.
Inainte de toate, barbatii si femeile sunt fascinati de cateva caracteristici vizuale la persoanele fata de care se simt atrasi. Fie ca este vorba despre culoarea parului, delicatetea trasaturilor fetei, fie de sani voluptosi, picioare de gazela, un lucru este sigur: ne cautam partenerul ghidati de o imagine vizuala, mai degraba decat tactila, olfactiva sau auditiva.

PAULA IRIMIA
psiholog, psihoterapeut

Articol publicat in revista Psihologia Azi, nr.6 2004

{ 3 comments… read them below or add one }

suzana May 23, 2011 at 22:20

chestia cu parul des pe piept si barba la barbati e de-a dreptul dezgustatoare…mie mi-ar fi scarba sa am un prieten cu mult par

Reply

janis26 May 27, 2011 at 12:01

Prefer parosii!

Reply

Ramona March 24, 2012 at 21:45

Parul umbreste frumusetea femeii si mascheaza defectele. Femei frumoase care indraznesc sa se tunda foarte scurt sau chiar zero dovedesc multa deschidere, siguranta de sine si gratie.

Si, paradoxal, au un look foarte erotic. Ne arata ca frumusetea, senzualitatea, atractia femeii nu vin din coafura Frumustea interioara, spiritul liber si increderea in propria feminitate sunt afrodiziace puternice.

Da, parul are o puternica incarcatura sexuala. Dar mai mult ca ornament si mai ales ca masca sociala.

Sunt femei care viseaza sa renunte la aceasta masca, dar nu indraznesc …

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: