Inca mai cauti barbatul ideal?

by paulairimia on 30/01/2012

Barbatul ideal

 

Multe femei (ca si multi barbati) isi cauta toata viata sufletul pereche. Si ajung deseori la concluzia ca a-si intalni jumatatea este ceva care tine mai mult de sansa.

 

Cand incepem sa ne punem problema cautarii barbatului ideal?
Un model al idealului masculin il avem tot timpul in mintea noastra si identificam la partenerii pe care ii intalnim de-a lungul vietii trasaturi care corespund acestui tipar masculin. Fiecare femeie poarta in inconstient o imagine a ei masculina, Animus, iar aceasta ii influenteaza alegerile.

In alegerea pe care o facem, conteaza modelul tatalui ?
In functie de relatia pe care am avut-o cu tatal sau persoana care a substituit rolul tatalui, ne-am format o imagine primara a unui barbat. Daca am avut o relatie buna cu tata si ii pretuiesc anumite calitati, voi fi tentata sa aleg ca partener un barbat care ii seamana.

Mai apoi, care sunt modelele de la care preluam trăsăturile?
Mai apoi, investim si alti barbati cu autoritate si cu forta unor modele in viata noastra (profesori, actori, cantareti etc).

Ce conteaza mai mult, in functie de varsta, trasaturile fizice sau cele sufletesti?
Sigur ca imaginea fizica este importanta, insa, pe masura ce inaintam in varsta, pretuim mai mult calitatile sufletesti si barbatul care ne implineste psihologic.

Cand putem spune: «Da, l-am găsit!»?
Putem spune asta atunci cand avem fata de acel barbat sentimentul ca il cunoastem dintotdeauna si cand exista o compatibilitate nu doar sexuala, ci si mentala, emotionala si spirituala.

 

PAULA IRIMIA
psiholog, psihoterapeut
Tel: 0722190824

Opinie publicata in cotidianul Adevarul, 2010

Leave a Comment

Previous post:

Next post: