Exista o reteta pentru fericire?

by paulairimia on 09/03/2011

Optimism-pesimism

 

Intrebare: Exista o reteta pentru fericire? – Ioana, 30 ani

 

Nivelul fericirii este relativ stabil in cursul vietii noastre. Chiar daca scade sau creste in anumite circumstante ale vietii, aceasta stare de spirit isi regaseste echilibrul initial.
Un pesimist care are la un moment dat un mare succes, se va simti in al noualea cer cateva saptamani. Dupa care, va avea tendinta sa gaseasca aspecte negative si in aceasta mare realizare.
Si viceversa: o persoana optimista careia i se intampla un mare necaz, va avea toate sansele sa se bucure din nou de viata dupa ceva timp.
Nu exista o reteta miraculoasa pentru fericire, ea fiind un demers personal, o cautare interioara. Una din regulile fericirii este sa te opresti sa te compari cu altii si sa constientizezi ca a te bucura de ceea ce ai (o familie unita, un partener care te adora, reusita in plan profesional etc) este secretul acestei stari.
Invata sa iti identifici adevaratele dorinte, ceea ce iti face cu adevarat placere si ceea ce iti displace. Important este sa fii in armonie cu propriile tale dorinte, iar nu cele dictate de catre societate si media. Fa-ti un dar : acorda importanta lor reala  lucrurilor care tin de inima/suflet si aloca-le timp.
Pentru a fi fericita este suficient sa vrei cu adevarat!

PAULA IRIMIA
psiholog,psihoterapeut

Opinie publicata in editia tiparita a revistei “Bine pentru tine”, 2007

Leave a Comment

Previous post:

Next post: