Dragostea si imaginatia au fost dintotdeauna cele mai sigure afrodisiace. Cu toate acestea, exista cateva alimente cu implicatii in erotism.
Condimente “fierbinti”
Din punct de vedere al virtutilor afrodisiace, ghimbirul este cel mai reputat dintre toate condimentele. Vasodilatator si excitant al simturilor, ghimbirul este perfect pentru a stimula dorinta sexuala deoarece are o actiune directa asupra circulatiei din organism. Virtuti stimulante are si scortisoara – recunoscuta ca fiind “elixirul” dragostei dintre Tristan si Isolda.
Astfel de efecte le au si cuisoarele, menta, rozmarinul, coriandrul (efect euforic mai degraba feminin), mustarul, vanilia si condimentele mexicane. Curry este un amestec in mare parte al condimentelor mentionate. Sofranul, patrunjel, piperul de Cayenne – figureaza in repertoriul condimentelor afrodisiace.
Pasiunea se ascunde in ciocolata si miere
Afrodisac celebru, ciocolata contine substante care induc o stare euforica si stimuleaza creierul. Ciocolata provoaca de fiecare data un efect euforizant ; organismul secreta un hormon numit endorfina care se traduce prin sentimentul de buna dispozitie.
Ciocolata neagra are virtuti tonice si produce efecte antidepresive.
Mierea este un alt afrodisiac. In Antichitate, Hipocrate prescria mierea pentru a trezirea dorintei sexuale. De unde vine oare denumirea voiajului de nunta al tinerilor casatoriti? De-a lungul secolelor, proaspetii casatoriti obisnuiau sa bea decocturi cu miere in fiecare seara, din ziua casatoriei lor pana la prima luna noua. De aici si “luna de miere” cu zile dulci ca mierea…
Legume si fructe pentru zbenguieli erotice
Cea mai celebra leguma afrodiziaca este anghinarea – o leguma « fierbinte ». Ceapa este cunoscuta pentru proprietatile ei excitante mai ales mancata cruda. Fasolea uscata, telina, hreanul, sfecla rosie, cartofii, ananasul si caisele sunt reputate pentru virtutile lor afrodisiace.
Cleopatra il ademenea pe Marc Antoniu cu piersici marinate in otet pentru a-l starni erotic.Varza, germenii de grau, spanacul amelioreaza circulatia sanguina la nivelul organelor genitale.
Multe alimente afrodiziace au fost alese pentru forma lor care aminteste de forma organelor genitale. Bananele sau morcovii sunt investite erotic mai mult prin forma lor decat pentru efectul real. Legat de forma, aztecii se refereau la avocado cu denumirea de « testicul ».
Silueta falica a castravetelui, a stiuletelui de porumb si a telinei explica de ce se recurge la ele.
Considerata ca afrodisiac, suculenta si carnoasa rosie este cunoscuta in Italia ca « pommodoro » – fructul dragostei.
Un studiu recent a demonstrat ca mirosul de dovleac copt amestecat cu parfum de lavanda accelereaza la barbati circulatia sanguina in zonele intime.
Fructele de mare, pestele si ouale trezesc erotismul
Asociate dineurilor amoroase, stridiile sunt renumite prin proprietatile lor afrodisiace din cauza continutului in iod si fosfor. Stridiile si alte cochilii evoca sexul femeii. Bogatia lor in zinc este dovada puterii lor stimulante.
Si laptii sunt responsabili de cresterea dorintei, calitatile lor excitante fiind legate de rolul lor in reproducere. Caviarul poseda de asemenea proprietati stimulante.
In mod obisnuit, ouale poseda calitati afrodisiace. Se recomanda consumul lor pentru redarea vigorii sexuale.
In dragoste, preliminariile sunt determinante. Un decor placut, o masa rafinata, o lumina blanda… conditiile in care infloreste tandretea sunt reunite inainte de degustarea primului fel de mancare… Minunatele afrodisiace trebuie sa stimuleze toate simturile, mirosul inainte de toate! Cu un pic de imaginatie si multa dragoste, succesul este garantat !
PAULA IRIMIA
psiholog, psihoterapeut
Tel: 0722.190.824